PSICOLOGIA 

“La millor manera de fer bons nens és fer-los feliços” Oscar Wilde

M’encanta la meva feina.

Gaudeixo endinsant-me amb cada història personal que arriba al centre.

Tinc la convicció que conformar-se amb la infelicitat no hauria de ser una opció en la vida. Així que, quan algú arriba buscant ajuda, m’encanta fer-los sentir escoltats de veritat, perquè només això ja marca canvis.

La part més motivadora és quan pots veure en primera línia l’esforç que comporta per a cada persona el procés de canvi i el final del camí quan ja té incorporats recursos propis per a gestionar el que els porti el futur.

Crec en la idea de transitorietat. La major part d’angoixa arriba perquè ens acabem convencent que la situació de malestar és infinita.

Sembla que tot són inputs negatius i que no hi ha solució possible ni un escenari millor en un futur. És cert que vivim en incertesa constant però depèn de com siguem capaços de visualitzar el nostre futur ens ajudarà a sentir-nos més capaços de gestionar-lo.

Creure en què tot el que ens passa en el present és temporal, bo o dolent, ens ajuda a valorar més el que vivim i també a prendre consciència que el malestar, com tot, també es transforma i no té perquès ser eternament perdurable.

Creure en la nostra capacitat de canvi i transformació és imprescindible. Pot ser que a vegades no sigui possible canviar l’entorn però si el que un mateix pensa i interpreta d’ell.

ESPECIALITATS EN PSICOLOGIA

Des d’una mirada respectuosa i global de l’infant i la família
“Casi todo lo humano está en la infancia. Cuando esta etapa ha sido feliz, sana, llena de afecto y bien enfocada uno sale fuerte para todo” 

Enrique Rojas.

SERVEIS EN PSICOLOGIA

INFÀNCIA, ADOLESCÈNCIA I FAMÍLIA

Buscant l’equilibri

 En algunes ocasions hi ha situacions que ens són difícils de gestionar i per les que necessitem ajuda.

Unim esforços per entendre quina és la millor manera d’ajudar i trobar solucions efectives.

Psicologia prenatal: Recolzament en problemes d’infertilitat o concepció, dificultats durant l’embaràs, integració en l’acceptació d’un diagnòstic de complicacions en el nadó…

Atenció precoç: Treballem amb infants dels 0 als 6 anys. Retard en l’adquisició de determinades fites evolutives com poden ser dificultats per iniciar-se en la marxa, en dir les primeres paraules, en controlar adequadament els esfínters, hàbits d’autonomia, son i alimentació, gestió de la por, suport en esdeveniments o canvis que poden afectar-los (separacions, divorcis, mort de persones properes, arribada d’un germà, canvi de domicili o d’escola, tornada a la feina dels pares…)

Psicologia infantil i adolescent: Des dels 6 anys. Gestió i regulació emocional, trastorns de l’aprenentatge (TDHA, dislèxia, disgrafia, falta d`atenció i concentració…), dificultats de relació, mancances comunicatives, trastorns evolutius, problemàtiques conductuals, falta d’adaptació escolar, dinàmiques familiars complicades, problemàtiques alimentàries…

Psicologia familiar: En alguns casos hi ha situacions que són viscudes de manera angoixant per diversos membres del nucli familiar i que és preferible treballar de manera conjunta.

 

SEPARACIÓ I DIVORCI

Segur que seguiu tenint en comú que voleu el millor pels nens

Una decisió important com aquesta canvia l’estructura familiar. Els fills són, en moltes ocasions, qui es veuen més afectats.

Volem ajudar-vos a minimitzar al màxim aquest impacte emocional, guiant-vos en quina és la forma més encertada d’encarar aquesta etapa i com acompanyar als vostres fills.

Podeu sol·lictar una primera trobada d’assessorament per valorar quina és la millor manera de donar-los la notícia, com abordar les noves rutines diàries i com acompanyar emocionalment els vostres fills i filles en aquest canvi. 

Buscarem apropar punts de vista i consensuar decisions i maneres de gestionar el dia a dia per unificar critèries dea car a la criança. 

 

ADOPCIÓ I ACOLLIDA

Construint el vincle afectiu

Tenim en compte les particularitats de cada família i les necessitats que sorgeixin en cada cas.

Treballem des del punt de vista psicològic aspectes emocionals amb els adoptats i paral·lelament amb la família.

Aspectes com les dificultats de comunicació, els transtorns de relació i vinculació, les emocions i les conductes disruptives, transtorns d’aprenentatge i rendiment escolar, l’acompanyament en la construcció de la identitat de la persona adoptada, preparació i suport en la recerca i/o retrobament d’orígens i l’assessorament familiar i psicoeducació.

 

REEDUCACIÓ EDUCATIVA

Contribuint a que estudiar no sigui un infern

Abans d’iniciar les sessions valorarem el nivell de l’infant i quines són les dificultats més representatives per assessorar-vos de manera totalment personalitzada.

Si cal, contactarem amb la vostra escola per coordinar-nos i treballar plegats per millorar.

Buscant recursos i materials innovadors i atractius per revifar la seva motivació alhora d’aprendre però sobretot emfatitzant en l’autoestima i la gestió emocional.