CONTACTE
Si necessites més informació només cal que omplis aquest formulari
Som Pares
DUBTES FREQÜENTS
Quan cal consultar un psicòleg?
Tots passem per canvis i situacions difícils. A vegades, no només amb el pas del temps o la nostra pròpia resilència trobem les eines per seguir endavant de la forma en que ens agradaria. Si la situació per la que estàs passant tu o la teva família porta un temps influint en el dia a dia i et crea un malestar complicat amb el que conviure, consulta.
Com comença el procès?
En el cas de menors d’edat, sempre us demanem que vingueu a una primera cita només els pares. En aquesta trobada ens coneixerem, us escoltare i valorarem plegats quina és la millor forma d’ajudar-vos. En algunes situacions, serà important ubicar unes sessions a soles amb els menuts, per valorar el seu estat emocional, habilitats i característiques. Posteriorment, ens tornarem a trobar els adults i exposarem quin és el pla de treball conjunt.
Sempre han de venir els nens?
No sempre. A vegades, mitjançant un treball dels adults del seu voltant, canviant maneres de comunicar-nos, reaccionar i actuar ja aconseguim canvis en els menuts sense fer una intervenció directe.
Hi haurà comunicació amb l'escola?
Si un cop feta la valoració, l’escola és un aspecte que incideix en el pla de treball sense dubte. Establirem un contacte directe amb el tutor o docents implicats i mirarem de cercar una col·laboració positiva amb comunicació constant dels objectius pactats.
I si la meva parella no vol que vingui?
En el cas de menors, cal que els tutors legals acceptin que vingui i inicii un treball psicològic. Us donarem un document que caldrà que dueu firmat amb l’autorització.
Treballes amb mútues?
Actualment no col·laboro amb cap mútua.
Quina durada tenen les sessions?
Les sessions duren 45 minuts.
I si soc adult, puc venir?
Sí. La meva especialitat és en psicologia infantil, adolescent i familiar però també treballo amb adults i joves.
Com són les sessions dels nens i nenes?
L’objectiu és establir un bon vincle, que es sentin relaxats i amb ganes de tornar. A les sessions juguem molt! Perquè és la manera més ràpida d’establir bon feeling, que es sentin bé i s’obrin a la comunicació. En argot psicològic l’anomenem Hora de Joc Diagnòstica. La sessió està pensada per abordar i veure com resolen conflictes, com s’enfaden, com superen reptes, com demanen ajuda, com gestionen l’espera, les novetats i sobretot com perceben el seu món a casa, a l’escola i al seu entorn. Conèixer què pensen i com s’enfronten al seu dia a dia és clau per abordar com ajudar-los.